Споделете какво,ще предприемете през 2025г....

Тук можете да обсъждате всичко свързано с политиката в България и по света
nikola1
Мнения: 5
Регистриран на: Пон Яну 22, 2024 6:06 pm
Споделете какво,ще предприемете през 2025г....

Мнение от nikola1 »

Здравейте, интересно ми е да споделите вашето мнение за предстоящата хипер-инфлация през 2025г.,как ще избегнете бедността,когато преминем в евро?
vanev
Мнения: 9
Регистриран на: Вто Фев 13, 2024 9:08 pm

Мнение от vanev »

Хората си имат пари, дреме им за Еврото и още повече ги боли фара за тези, които потенциално са останали бедни и които вероятно не са никак много на брой.

Извинявам се за използваната по-разговорна реч, но исках да вложа повече изразителност, художественост и контраст за засилване на мнението ми. Благодаря Ви.

Повечето хора, по мои наблюдения, си имат пари и то много повече отколкото са им необходими за нормален, сносен и приличен начин на живот за тях и семействата им, но искат още, за да могат да си позволяват да пилеят за ненужни екстри (както вече писах в друга тема), оплакват се, за да прикрият с каквото разполагат и защото са алчни. Много примери мога да дам - какви коли карат, какви апартаменти имат, икономиката и строителството се развиват, бизнесите процъфтяват, скъпите ресторанти са пълни всеки ден, както на обяд, така и на вечеря. Нямат пари, а? Не знаят какво е да нямаш пари. Това, че нямали пари е само прах в очите. Малко са остали тези, които са наистина в недобро, неравностойно положение или просто не се виждат, за сметка на тези, които си разхищават както си искат, защото си имат пари и пак говорят колко зле били и бедни. Почти всеки има някакъв източник на ресурси, било то легален или нелегален, морален или неморален, защото морал и легалност са доста различни понятия.

Не претендирам напълно в правотата си, защото както казват - понякога същественото е невидимо за очите, никой не е съвършен, всеки може да сгреши.

В крайна сметка след приемането на Еврото в България и заличаване и пращане в историята на още един идентичен символ на старинната Българска държава, една от най-старите в света и Европа, без променяно име и с третата най-стара столица в Европа, то както става обикновено - богатите ще станат още по-богати, а за бедните пак е ясно - по-бедни. Това е моето скромно мнение. Благодаря.
vanev
Мнения: 9
Регистриран на: Вто Фев 13, 2024 9:08 pm

Мнение от vanev »

Днес прегледах предложенията за нощувки в български град, не курорт, на Черноморието през лятото. Цените, по мое скромно мнение, са нереалистично високи, без дори да предлагат някакъв особен или свръх лукс.

Щом са такива цените, значи има кой да ги приема и заплаща, а щом може да си позволи цени от 150 - 250 лева до 900 и над 900 (в определени лъскави хотели) за 1 легло и 1 нощувка , значи може би няма достатъчно пари?

Хората са бедни, но не е проблем да има цени от 250, 900 лева на вечер за нощувка? :)

Всяка една нощувка предразполага към хипер огромни разходи за този, който я предлага, затова 150-200 лева е крайно ниска цена за 1 вечер.

Благодаря.
nikola1
Мнения: 5
Регистриран на: Пон Яну 22, 2024 6:06 pm

Мнение от nikola1 »

И аз ви благодаря за коментарите,доста интересни са и предразполагат към дълъг диалог,харесаха ми!
vanev
Мнения: 9
Регистриран на: Вто Фев 13, 2024 9:08 pm

Мнение от vanev »

Ето още допълнително по темата за парите:

Както се твърди - хората нямат пари. Защо тогава изведнъж сякаш от нищото се навъдиха десетки онлайн букмейкъри в България, като само до преди няколко години бяха един-два? Сега са плъзнали навсякъде с множество реклами по ТВ и Интернет. Щеше ли да ги има, ако нямаше кой да си залага парите си и да ги губи или ако клиентите само печелеха? Или може би това е благотворителност и те са създадени и съществуват само, за да раздават и даряват на аудиторията си? Според мен това е още един аргумент в подкрепа на тезата, че хората имат пари, по един или друг начин.

Може би този коментар също трябва да е към тема Пари, но както споменах, доста са свързани - политиката винаги е обвързана със сфери на влияние, а те с пари. Всичко се върти около тях - основна движеща сила навсякъде в днешното съвремие - от улицата до Интернет, всичко е пари и ако някой каже "Не е до пари, не е за парите", то значи е още повече са тях.

Публикувай отговор

Обратно към “ПОЛИТИКА”